Så blev det år to efter nedlukningen og vi er godt i gang igen. Vores medlemmer er flittige til at dukke op og de medlemmer, der ikke er med mere, er det af naturlige årsager. Vi har heldigvis mange gode minder med og om dem.

Når jeg skal til at skrive beretning, flyver mine tanker nogle gange alt for vidt omkring og jeg som ellers altid ser positivt på livet og dets forskellige tildragelser, får rigtig sortsyn og tænker at det kan være lige meget, for jorden går nok snart under med al den krig, sygdom og jordskælv. Og hvad kan vi dog gøre for at stoppe ondskaben og kan vi overhovedet være bekendt, bare at sidde her og nyde hinandens og en god foredragsholders selskab. Jeg kommer heldigvis altid til den konklusion, at det kan vi, for hvis jorden går under, er der alligevel ikke så meget du og jeg kan gøre, så vi kan ligeså godt blive klogere og gladere undervejs.

En foredragsholder som Rushy Rashid sætter jo også tingene lidt i perspektiv. I forhold til hende er vi i det store og hele vokset op i et godt og trygt og ligeværdigt samfund. Hun var dog ikke bitter eller fordømmende, blot nøgternt og humoristisk konstaterende. Godt vi endelig fik hende til byen.

Næste foredrag handlede også om samfundet, nemlig udviklingen i vores eget fra 50’erne til nu. Hvis man ikke kan blive forpustet blot ved at tænke tilbage på, hvordan det er gået de sidste 60-70 år, så kunne vi blive helt forpustede over alle de tal, Johannes Nørregaard dokumenterede udviklingen med. Igen på den humoristiske måde. Og så gav det jo god grobund for en tur down memory lane i Pjedsted.

Adventsmødet må vi sige var et hit. Henning Toft Bro og søn, Christian, tog os med på en dejlig rejse – ikke med VLTJ – det mente de, vi var for gamle til – men med gode historier fra det thyske. Vi kunne være 80 – og det var vi.

Januarfordraget var også en rejse, eller rettere flere, til eksotiske steder i det fjerne østen. Det er utroligt, hvad der får en handicappet fyr på 27 til at kaste sig ud i sådanne eventyr. Peer Fauerskovs stille og rolige facon har nok været med til at han så let fik venner. Hvis ikke han skulle have været tidligt op onsdag morgen, havde vi nok snakket hele natten.
Nu glæder vi os så til lidt humor til at – næsten - slutte sæsonen af med. Erik Lindsø vil være vores guide på den tur, og DET bliver godt (jeg har det fra pålidelig kilde, der har været sammen med ham på højskole nogle gange).

Når jeg siger næsten, er det jo fordi vi endelig igen kan afholde vores traditionsrige højskoledag. Husk at melde jer til inden 3.3. til Arne eller en af os andre og så komme, gerne med venner og bekendte, den 11.3. kl. 8.30-15 her på stedet.

Efter mange år ved tangenterne har Peter Toft Poulsen desværre ”sagt op” og vi er naturligvis kede af det, men forstår så godt, at han vil være rigtig pensionist nu. Tak for musikken.

Også tak til menighedsrådet og sommerfestudvalget for godt og inspirerende samarbejde. Tak til Christian og Sabrina for opbakning og forståelse og hjælp til afvikling af vores aftner.

Igen i år bliver det billigt med blomster til bestyrelsen, da vi alle stiller op og forventer at blive valgt. Det er jo så fint, at hvis du har lyst til at være med, så stiller du bare op og bliver også valgt.