Som jeg sagde i vores korte information i efteråret, er vi nok den mindst demokratiske forening i området, da vi ikke ligesom de andre indkaldte til generalforsamling i efteråret, da vi måtte mødes (for en kort bemærkning). Men nu er vi her og I skal få en beretning. Den bliver jo ikke så lang, da aktiviteterne har været begrænsede.
Jeg arvede Gurlis papirer, som jeg gennemgik og bl.a. fandt Else Maries tidligere beretninger. Der var jo altid flere temaer, men det gennemgående var det faldende medlemstal og min beretning bliver desværre ikke anderledes på det område. Vi er de sidste to år faktisk halveret i medlemstal. Så hank op i naboen, fortæl nye i området om vores hyggelige, lærerige aftner. Vi mangler også et bestyrelsesmedlem (vi har i coronaperioden ikke gjort så meget for at finde emner), så det ville være dejligt, hvis en af jer havde lyst til at være med. Vi holder ikke mange møder, vi taler med mange interessante mennesker og så hygger vi os.

Sæsonen 2020-21 startede med, at vi måtte aflyse live streamingen fra Århus universitet, da Mette jo lukkede samfundet ned. Foredraget i september blev aflyst med kort varsel, da Rushy Rashids søn havde corona og ud fra situationen i det hele taget – og fordi vi ville spare os selv for en masse bøvl – valgte vi at aflyse alle foredrag for ikke hver måned at skulle tage stilling og måske ikke få kommunikeret ordentligt ud, om hvad vi måtte og kunne. Vi fik dog afholdt vores adventsmøde med Holger Lissner, da rammerne i kirken var passende til det. Det var en dejlig aften med hans mange dejlige salmer – og et par andre forfattere sneg sig også ind. Forplejningen var udsøgt – tak til menighedsråd og frivillige for at gøre det muligt.

Indeværende sæson startede egentlig allerede i eftersommeren med sangaften i teltet med Erik Sommer i et samarbejde igen med menighedsrådet. Han er jo en gudbenådet fortæller, sangskriver og akkompagnatør. Vi kunne godt have været det dobbelte i teltet, men en god aften var det. Aftenen var den første af to til at markere udgivelsen af den nye højskolesangbog. Næste arrangement var en teoretisk aften om det at synge sammen og vi fik en god akademisk gennemgang af fællessangens historie og væsen med Katrine Baunvig fra Grundtvig instituttet ved Århus universitet.

Vores første eget foredrag var lidt tyndt, hvilket vi skal beklage meget. Vi havde ikke hørt hende men syntes Helene Andersens oplæg og PR materiale lagde op til lidt mere end det hun kom med.
Til gengæld fik vi fuld valuta for pengene til adventsmødet. En ualmindelig vidende og sympatisk Egil Hvid-Olsen førte os rundt til spændende ny og til tider meget anderledes kirkekunst. Der er nok af inspiration til ture rundt i vores dejlige land.

Et andet spændende land er Kina, som vi var på tur til i januar. Der var meget vi ikke vidste om riget i midten og det var levende og interessant fortalt af Willi Nielsen fra Kollund.

Vores økonomi er god. Sangbøgerne er sponsoreret af Spar Nord fonden og vi siger mange tak. Kommunen har heller ikke været fedtet med tilskuddet, selv om vi jo faktisk ikke havde aktiviteter i foregående sæson.

Lige om lidt skal vi tilbage i tiden og vi kan sikkert nikke genkendende til Jens Peter Madsens historier og oplevelser.

Fremtiden kan vi jo ikke vide noget om, men da vi jo har lidt på kistebunden, har vi holdt lidt brainstorming om, hvad vi vil gøre af godt for jer med dem. I kan altid komme med ideer til foredragsholdere og temaer. Økonomien begrænser sommetider, hvad vi gerne vil, men måske nogle af jer har ideer.

Det bliver igen billigt i blomster, da alle genopstiller og forventer at blive genvalgt. Tak til Christian og Sabrina for god service og dejlig kaffe og kage. Tak til Peter for musikken. Det er så dejligt, du kommer. Tak for godt samarbejde til menighedsrådet og sommerfestudvalget. Og ikke mindst tak til alle I trofaste medlemmer. Uden jer ingen foredragsforening.