Vi overholder vores vedtægter, som påbyder os at afholde generalforsamling inden udgangen af marts måned.

Dette bliver min sidste formandsberetning. Jeg har valgt ikke at genopstille til bestyrelsen. Jeg har siddet i bestyrelsen siden 2010 – altså i 14 år og været formand for bestyrelsen de sidste 8 år.
Det har været nogle spændende og indholdsrige år, og jeg har været heldig at arbejde sammen med dygtige og engagerede folk i bestyrelsen, så jeg er sikker på Beboerforeningen også fremover er i gode hænder.


Bestyrelsen har i perioden bestået af:

  • Ole Sørensen – kasserer Gl. Pjedsted
  • Jakob Stougård Thomsen Bredstrup
  • Lilja Huijnen Bredstrup
  • Rasmus Friis Pjedsted
  • Karen Pagh Bredstrup


Desværre må vi tage til efterretning, at Rasmus heller ikke ønsker at genopstille ved dette bestyrelsesvalg.
Rasmus vil dog gerne hjælpe til ved konkrete arbejdsopgaver, men begrunder selv sin afgang med at han ikke er så interesseret i den politiske del af bestyrelsesarbejdet.

Det betyder jo så også at vi har ledige bestyrelsesposter – og da vi i forvejen har en ledig bestyrelsespost, håber vi på, at nogle nye kandidater melder sig i aften.

Det kan anbefales – det er et spændende og tilfredsstillende arbejde sammen med gode engagerede bestyrelsesmedlemmer.
Det skal dog understreges at det er sjovest, hvis man er en fuldtallig bestyrelse og gerne en bestyrelse, som brænder for forskellige grene af bestyrelsesarbejdet.

 

Årligt tilbagevendende begivenheder

Beboerforeningen har en række begivenheder i løbet af året, som vi faciliterer.

 

Affaldsindsamlingen som igen i år trak folk af huse til fælles morgenmad – ud på tur med sæk og opsamlingstang – og tilbage til en grillpølse og en velfortjent øl eller vand.

 

Sankt Hans fejringen måtte vi i år aflyse, da der blev indført afbrændingsforbud – svært at forestille sig efter en vinter, hvor det har regnet nærmest uafbrudt.

Vi havde ellers glædet os til samarbejdet med spejderne og til båltalen, fra Isabella Arent, der blev kendt som vikaren fra himlen, da hun overtog formandsposten i Kristendemokraterne.

Isabella, som siden skiftede til de Konservative, er opvokset her i Bredstrup Pjedsted, og det havde været spændende at høre hendes bud på værdier i familiepolitik.

 

Juletræstændingen den første søndag i december er en dejlig tradition med besøg af julemanden og uddeling af slikposer til børn og voksne.

Nytårsfyrværkeriet blev fyret endnu en gang fyret afsted med maner – og det var altså ikke Beboerforeningens fyrværkeriaffald, der flød på Landsbytorvet i flere uger efter.

 

Borgermøde om ny bebyggelse i Bredstrup

D. 28. juni indbød Plan og Byg, Fredericia Kommune, til borgermøde i Hallen. Formålet var at informere om de indledende øvelser i forhold til bebyggelse af arealet øst for Bredager og Nyager i Bredstrup mellem Bredstrupvej og Nyager.

Vi blev præsenteret for skitseforslag fra de to ejendomsudviklere, som ejer arealerne.

I den forbindelse havde vi en del kommentarer til planerne, som vi dels gjorde gældende på mødet, og dels samlede i en skrivelse til forvaltningen efterfølgende.

På baggrund af dette bliver der udarbejdet en lokalplan for området, som i første omgang skal godkendes politisk, og som siden kommer i høring.

Vi er blevet gjort bekendt med, at lokalplanen er så langt, at man forventer den sendes i høring til sommer.

Beboerforeningen bliver adviseret, når det er aktuelt og vi vil selvfølgelig gøre lokalplanen tilgængelig for alle.

I høringsperioden har man mulighed for at indsende høringssvar, som efterfølgende behandles politisk, inden den endelige vedtagelse af lokalplanen.

Vi håber, at det kan lade sig gøre, at tage vores ønsker med i udformningen af den kommende lokalplan, således at byudvidelsen bliver en gevinst for både nuværende og kommende beboere.

 

Andre emner der har været på vores dagsordener i dette år:

 

WeUse

Sidste år købte vi os adgang til appen ”WE USE”

Det er en digital platform, der faciliterer et fællesskab, hvor man kan stille genstande til rådighed for udlån og leje.

Det kan eksempelvis være noget værktøj, et spil, eller noget køkkengrej, som andre gerne må låne eller leje.

I første omgang stillede vi den til rådighed for medlemmer af Beboerforeningen, men desværre har den ikke haft den ønskede gennemslagskraft, og vi forsøger derfor med nogle kampagner, og gør den tilgængelig for hele lokalområdets beboere.

Donssøerne fik sidste år en lille bro, hvorfra man kan kigge på livet i søerne.

Vi har bistået Sølauget med at ansøge Fredericia Kommunes Strakspulje om midler til at indkøbe nye infotavler ved Donssøerne

På infotavlerne fortælles der om søerne og om dyr og planter over- og under overfladen.

Der er også skabt mulighed for, at man selv kan indrapportere observationer.

Der blev i samme omgang opstillet en infotavle ved Grundlovs-egen, som blev plantet i 1999 i anledning af grundlovens 150 års jubilæum.

På lege- og aktivitetspladsen ved Stationsvej 2, har vi indkøbt og opsat hængekøje, gyngestativ bordtennisbord og en opbevaringskasse med bordtennisbat, bolde og petanquesæt. Der er også opsat en cykelpumpe, som service til de mange cyklister, der dagligt passerer

Derudover indkøbte vi sidste år et antal Bord- og bænkesæt for de frigivne midler, der havde været indefrosset Der er bl.a. opsat nye bord bænkesæt i Præstegårdshaven, ved Krolfbanen, på Landsbytorvet, og en ny bænk på Kærlighedsstien.

 

Redekassebygning i marts 2023 og igen i februar 2024

Rasmus har to gange i løbet af det sidste år stået i spidsen for en redekassebygningsevent herude på Landsbytorvet – primært henvendt til børn og deres forældre.
Det har været et par super gode arrangementer, så der er håb om lidt ekstra fuglesang i Lokalområdet.


Flex-trafik møde d. 25/10

På et Landsbyforummøde blev vi gjort bekendt med, at vi kan hidkalde Sydtrafiks infomedarbejdere til at gøre os klogere på, hvordan vi bruger Flextrafik De benyttede vi os af og arrangerede et info-møde her i Bredstrup Pjedsted d. 25 oktober, hvor vi fik god og brugbar instruktion om vores muligheder.

 

Bosætningsfilm - Film om nærområdet

Sidste efterår blev vi kontaktet af AD- media, som tilbød at lave en film om vores lokalområde – en bosætningsfilm.
Filmen finansieres af sponsorer, blandt de lokale erhvervsliv.

Det var vi præcis blevet opfordret til på sidste generalforsamling, så vi takkede ja.
Finansieringen er på plads og nu forstår arbejdet med at fortælle produktionsselskabet, hvad vi synes filmen skal fokusere på.

 

Kommunikation

Ved sidste generalforsamling blev det også påpeget, at man kunne ønske at Beboerforeningen, blev bedre til at gøre opmærksom på sin eksistens og på hvad vi arbejder med.
Så blev Lilja valgt ind i bestyrelsen og hun har taget bestyrelsens kommunikationsniveau til next level.
Det er sikkert også blevet bemærket.

 

Samarbejde med kommunen

Vi har en fast kontaktperson på Forvaltningen, som er vores indgang til det kommunale system. Vi holder halvårlige møder med hende og hun inviterer de medarbejdere, der er relevante for vores aktuelle forespørgsler.

Vi drøfter eksempelvis infrastruktur, ønske om trafikdæmpning, vedligehold af vores områder og stier.

Efter en proces med dialog med beboere på Bredstrupvej på strækningen fra Kirken i Bredstrup og ned gennem Spangen, som længe havde følt sig generet af den tiltagende trafik, satte vi gang i en forhandling med kommunen, som, efter endnu et møde med beboerne, valgte en forsøgsvis aflukning af vejen, og en omdirigering af trafikken ad Bredstrup Kirkevej.

Der venter en opsamling, hvor der konkluderes, om aflukningen skal gøres permanent.

 

Tak til alle de hjælpende hænder

Vi har i vores fællesskab mange frivillige, der er med til at få vores lokalområde til at være et indbydende og rart område at bo og færdes i.

Peter Koller klipper rabatter med Beboerforeningens græsklipper, og har i øvrigt aktier i næsten alle praktiske gøremål i vores lokalområde. Tak for din indsats – du gør en kæmpe forskel.

Peter og Orla er i det hele taget en akse, hvorom de fleste praktiske tiltag drejer.

De er ankermænd i affaldsindsamlingen, Sankt Hans bål, Juletræstænding, og meget mere.

De har en række gode folk, de kan kalde på, når der er behov for hjælp. For det er også med dem i spidsen, at der luges og klippes og repareres på Landsbytorvet og på Parkeringspladsen og de grønne områder på Stationsvej 2.

Tak til alle der kommer, når der bliver kaldt.

 

Velkomstkomiteen

Orla mistede sidste år sin makker i velkomstkomiteen, da Michael Munch, flyttede til Sjælland. Heldigvis har han fået en ny makker, Irene.

Tak for jer. Jeg kan ikke forestille mig en bedre måde at blive taget imod end et besøg af jer med en god snak og en buket.

Donssøerne passes af en gruppe frivillige sømænd og kvinder. De har fået en ny sømester Woitjek. Som tidligere nævnt, har de udover at passe søerne, opsat formidlingstavler, hvor man kan læse om padder, fisk og insekter, der kan træffes på matriklen.


Den gamle præstegårdshave nyder hvert år godt af en arbejdsdag, som Gl. Pjedsted lokalforening står for.

Thomas Fragtrup: Tak for drift af hjemmeside og tak for redaktion og udgivelse af nyhedsbrevet, som udkommer hver d. første måneden året rundt.

Tak til bestyrelsen for endnu et års godt arbejde, og et godt samarbejde gennem alle de år jeg har haft æren af at stå i spidsen for Bredstrup Pjedsted Beboerforening.

 

Tak for ordet.

Karen Pagh