Hjemmeside for vores lokalsamfund - Bredstrup-Pjedsted

Beretning til generalforsamling i Pjedsted Kultur & Forsamlingshus 26/3-2015

Så er der igen gået et år i vores lokale Forsamlingshus og det blev et år hvor vi fik lejet huset ud lidt mere end vi plejer. Vi håber kurven har været i bund og at det måske stabiliserer sig lidt heromkring. Vores problem er jo hverdagene og der står kunderne ikke i kø. Og området er jo også ved at være fyldt op med samlingssteder og fælleshuse, så konkurrencen er stor, og et hus som dette har jo ikke samme ”værdi” som tidligere.
Men vi håber at Kjelds gode rygte og at vi stadig passer lidt på huset - gør - at vi kan være med når vores kunder vælger deres feststed. Vi ligger faktisk i den billige ende når man sammenligner lejepriser her i området….Det rygte må I godt løbe med...!!!!

I modsætning til så mange andre steder, så har vi et veldrevet og vedligeholdt hus som på mange måder lever op til de ønsker som lejerne af huset har. Og vi kan faktisk fejre 110 års fødselsdag i år. Og huset har med bytorvet som nabo, en alle tiders mulighed for at mødes eller strække ben derude.
Som jeg nævnte sidste år og som jeg bliver nødt til at gentage igen så har vi valgt at købe lidt jord omkring huset i forbindelse med vores forkøbsret som løb ud forrige år. Handlen er på plads og vi mangler kun afregningen. Det trækker åbenbart ud med papirgangen men vi har skrevet under så mange steder at det burde være på plads. Planen er så at lave en forhøjet terrasse med udgang her fra salen.

2014 har været et år, hvor vi steg lidt i udlejningen, Vi mistede en lokal foreningen ja faktisk 2 lokale foreninger ( Antenneforeningen som var en fast kunde i huset og ikke mindst DLF som var en nyhedsspreder herude) Vi var medlem at DLF og da de opgjorde deres værdier så faldt der lige knap 2000,00 kr af til vores hus. Vi har ikke besluttet os for hvad de skal bruges på endnu men mon ikke vi finder ud af noget.

Men ellers så har vi også lavet lidt hernede:

  • Vi har fået opsat nye lamper på facaden både ud mod vejen og mod bytorvet.
  • Så måtte vi udskifte taget på den gamle lagerbygning, det var mørnet væk.
  • Vi har fået installeret en projektor, som bliver flittigt brugt.
  • Vi fik fjernet lidt buske/træer og fik opsat et nyt plankeværk ud mod Buen
  • Ikke mindst så har vi købt noget jord omkring huset så vi kan få lavet en terrasse som vi har planer om.
  • Vi har fået nye stolesæder og ryglæn. Dem er vi rigtig glade for. En støtteaften og hjælp fra Tuborgfonden så lykkedes det os at få pengene hjem til stolene.
  • Vi afholdt en støtteaften med mad, sponsorater, gavekort og ikke mindst et festligt foredrag af Sepp Piontek. Det var en god aften synes vi.
  • Vi er stadig tilmeldt TREFORs nye foreningsprogram som betyder at hvis I tilmelder jer på TREFORs hjemmeside så kan I støtte vores Forsamlingshus med 2 øre for hver KWh I bruger derhjemme. Så det må i gerne gøre, vi har allerede en lille flok med i programmet.
  • Og ellers har vi vedligeholdt som vi plejer med maling, oprydning og diverse småopgaver.

Vi har et godt samarbejde med vores byråd og den kommunale forvaltning. Også sidste år havde vi mulighed for at søge kommunen om tilskud til vedligehold og vi fik også tilkendt 15000.- kr . Tak for det.

De mange fester og arrangementer, der finder sted i huset er stadig det væsentligste grundlag for driften. Det slider selvfølgelig også på huset og vi må hele tiden holde øje med hvor det trænger mest. Vi forsøger os indimellem med at lave et arrangement i huset, i håb om at vi kan lave lidt penge, men det er svært og det er hver gang et sats i vores økonomi. Vi har været heldige med de sidste 3 arrangementer og det ikke mindst fordi vi har haft nogle gode sponsorer i ryggen for vi kan ikke få tilskud til vores arrangementer. Så det er ikke fordi vi ikke vil - men vores sikre indtægt er altså udlejning.

Når det går så godt med udlejning af huset, kommer vi ikke udenom vores dygtige vært, nemlig Kjeld og hans personale som trofast sørger for at gøre det hyggeligt og rart for de mennesker, der kommer på besøg her - enten som arrangør af en fest eller som gæster. Kjelds ry rundt omkring betyder meget for vores forsamlingshus. Og Kjeld kunne da også sidste år fejre de første 20 år som kok her i huset.

Det vil vi i bestyrelsen gerne sige en stor og velment tak for. Det er et stort arbejde og et kæmpe engagement, som I udfører. Vi vil også gerne takke for, at vi fortsat har en skare frivillige hjælpere, der trofast stiller op, når vi har behov for hjælp til forskellige gøremål. Og vi nyder den hjælpermiddag med Jer som I får til
gengæld for Jeres arbejde med huset.
Vi vil stadig ”misbruge” jer fremover.

Jeg vil også sige tak til Tuborgfonden for støtte til de nye stolesæder, også tak til de sponsorer som hjalp os med vores støtteaften sammen med Sepp Piontek.

Jeg vil også gerne opfordre jer til at lokke vennerne, naboerne eller hvem det nu kunne være til at melde sig ind i vores Forsamlingshus. Vi kunne godt bruge nogle flere medlemmer og efter et års medlemskab så kan huset lejes med 25 % rabat.

Til slut vil jeg gerne sige medlemmerne af bestyrelsen tak for godt samarbejde og det engagement, der bliver lagt i arbejdet. Og jeg håber alle er klar til endnu en sæson.

Og med disse ord vil jeg slutte beretningen...