Hjemmeside for vores lokalsamfund - Bredstrup-Pjedsted

Beretning til generalforsamling i Pjedsted Kultur & Forsamlingshus 10/3-2016

Endnu et år er gået i vores lokale Forsamlingshus og det blev et år med en stabil udlejning. Vi har jo mistet et par foreninger i byen og Revyen måtte springe et år over, så vores lejeindtægter er faktisk stort set kommet af weekendudlejning. Men det er vi også utroligt glade for og vi håber at folk stadig vil vælge vores hus, og Kjelds gode mad, til deres fest. Vi bor jo i et område som er fyldt med samlingssteder og fælleshuse, så konkurrencen er stor, og et hus som dette har jo ikke samme
”værdi” som tidligere.
Men vi håber at Kjelds gode rygte og at vi stadig passer lidt på huset - gør - at vi kan være med når vores kunder vælger deres feststed. Vi ligger faktisk i den billige ende når man sammenligner lejepriser her i området….Det rygte må I godt løbe med…..!!!!

I modsætning til så mange andre steder, så har vi et veldrevet og vedligeholdt hus som på mange måder lever op til de ønsker som lejerne af huset har. Og vi kan faktisk fejre 111 års fødselsdag i år. Så med vores nye terrasse og med bytorvet som nabo, har vi alle tiders mulighed for at mødes eller strække ben, uden at skulle ud på vejen og kigge over mod den ubeboede købmand.
Her skrives der lige lidt om ” ELMERS” når vi ved lidt mere.

2015 har været et år, hvor vi ligger stabilt med udlejningen, det kommer Flemming ind på lidt senere, og vores snak sidste år, om der var nogle forslag til hverdagsudlejninger har ikke rigtig givet noget. Der er så til gengæld i år ( 2016 ) kommet en lokal vinklub til huse. Et par lokale ildsjæle har sammen med Kjeld fået en vinklub op at stå med 4 årlige sammenkomster og det er et tiltag der også giver nogle udlejninger i hverdagen. Og måske Kjelds kælder kan trække nogle andre
vinarrangementer herned i hverdagene. Samtidig med det, har vi også udvidet vores medlemskartotek til også at indbefatte erhvervsmedlemmer som så har muligheden for at reklamere for deres forretning på vores nye INFO-TV i foyeren.

Men ellers så har vi i 2015 også lavet lidt hernede:

  • Vi har fået tegnet og bygget vores nye terrasse ud mod torvet af vores frivillige hjælpere.
    Den er vi rigtig glade for og den vil blive brugt meget fremover.
  • Vi har fået lavet en ny udgangsdør til terrassen.
  • Til vores projektor har vi fået et nyt lærred.
  • Vi har fået skiftet et vindue i salen. Og fået sat vindueslister på de vinduer der manglede.
  • Salen og forgangen er blevet peppet op med nye gardiner og vores scenetæppe er skiftet og det er gjort med 15000 kr i støtte fra SparNord fonden….
  • Vi har som sagt fået sat et INFO-TV op i foyeren. Det er købt for de penge vi fik fra DLF da de lukkede forrige år.
  • Vi er stadig tilmeldt TREFORs nye foreningsprogram som betyder at hvis I tilmelder jer på TREFORs hjemmeside så kan I støtte vores Forsamlingshus med 2 øre for hver KWh I bruger derhjemme. Så det må i gerne gøre, vi har allerede en lille flok med i programmet.
  • Og ellers har vi vedligeholdt som vi plejer med maling, oprydning og diverse småopgaver.

Vi har et godt samarbejde med vores byråd og den kommunale forvaltning. Også sidste år havde vi mulighed for at søge kommunen om tilskud til vedligehold og vi fik også tilkendt 15000.- kr . Tak for det.
De mange fester og arrangementer, der finder sted i huset er stadig det væsentligste grundlag for driften. Det slider selvfølgelig også på huset og vi må hele tiden holde øje med hvor det trænger mest. Vi forsøger os indimellem med at lave et arrangement i huset, i håb om at vi kan lave lidt penge , men det er svært og det er hver gang et sats i vores økonomi. Vi har været heldige med de sidste 3 arrangementer og det ikke mindst fordi vi har haft nogle gode sponsorer i ryggen - for vi kan ikke få tilskud til vores arrangementer. Så det er ikke fordi vi ikke vil - men vores sikre indtægt er altså udlejning.

Når det går så godt med udlejning af huset, kommer vi ikke udenom vores dygtige vært, nemlig Kjeld og hans personale som trofast sørger for at gøre det hyggeligt og rart for de mennesker, der kommer på besøg her - enten som arrangør af en fest eller som gæster. Kjelds ry rundt omkring betyder meget for vores forsamlingshus. Og med Kjelds nye vinkælder så er det kun blevet endnu endnu mere hyggeligt at feste hernede.
Det vil vi i bestyrelsen gerne sige en stor og velment tak for. Det er et stort arbejde og et kæmpe engagement, som I udfører.

Vi vil også gerne takke for, at vi fortsat har en skare frivillige hjælpere, der trofast stiller op, når vi har behov for hjælp til forskellige gøremål. Og vi nyder den hjælpermiddag med Jer som I får til gengæld for Jeres arbejde med huset.
Vi vil stadig ”misbruge” jer fremover.

Vi vil også sige tusinde tak til folkene bag ” PJEDSTED-BOGEN ” som har doneret deres overskud på omkring 8000.- kr til vores nye terrasse. Det har været en fantastisk hjælp og ikke mindst en rigtig god ide at bruge dem på det – synes vi :-)
En tak skal lyde til Beboerforeningens ”græsklipper”, der er med til at holde græsset pænt rundt om huset og ved bytorvet.

Jeg vil også gerne opfordre jer til at lokke vennerne, naboerne eller hvem det nu kunne være til at melde sig ind i vores Forsamlingshus. Vi kunne godt bruge nogle flere medlemmer og efter et års medlemskab så kan huset lejes med 25 % rabat.

Til slut vil jeg gerne sige medlemmerne af bestyrelsen tak for godt samarbejde og det engagement, der bliver lagt i arbejdet. Og jeg håber alle er klar til endnu en sæson.

Og med disse ord vil jeg slutte beretningen...