Hjemmeside for vores lokalsamfund - Bredstrup-Pjedsted

Beretning til generalforsamling i Pjedsted Kultur & Forsamlingshus 26/3-2014

Så er der igen gået et år i vores lokale Forsamlingshus og igen klarede vi skærene i disse hårde tider som det stadig er. Folk prioriterer stadig anderledes og foretrækker at rejse, invitere gæster hjem til sig selv i stedet for at holde fest som før i tiden. Kobber og sølvbryllup er ikke det der fylder mest i bogen over udlejninger mere og vi må nok indse at verden har forandret sig. Ja vi har endda haft et år uden en begravelse i huset…Men modsat det så har vi faktisk haft en del bryllupper hernede og har med hjælp fra Bytorvet glædet mange gæster.

Vi deltog i ÅBEN-BY arrangementet og synes det var en hyggelig dag hvor vores hus kom lidt i centrum...

I modsætning til mange andre steder, så har vi et veldrevet og vedligeholdt hus som på mange måder lever op til de ønsker som lejerne af huset har. Og huset har med bytorvet som nabo, en alle tiders mulighed for at mødes eller strække ben derude. Og derfor har vi også valgt at købe lidt jord omkring huset i forbindelse med vores forkøbsret som løb ud sidste år. Handlen er ikke helt på plads endnu men er lige på trapperne.

2013 har været et år, med en stagnerende udlejning af huset, ja faktisk så er huslejen den samme som sidste år så vi håber bunden er nået nu. Der hvor vores udlejning mangler er i hverdagene. Vi har faktisk kun Foredragsforeningen og nogle få lokale generalforsamlinger i hverdagene så der kunne vi godt bruge lidt flere udlejninger.

 • Vi har installeret en varmepumpe i det kolde køkken. Så vi kunne få fugten væk derude og samtidig få en bedre arbejdstemperatur derude.
 • Vi har fået lavet et nyt plankeværk over mod vores nabo. Det trængte meget til at blive fornyet.
 • Vi har indkøbt en ny trådløs mikrofon/headset, da den gamle ikke kunne bruges mere i denne nye 4G verden
 • Vi har investeret i nye glas da de gamle glas ikke kunne suppleres op mere
 • Så er der opsat hjælpehåndtag på toiletterne.
 • Vi er tilmeldt TREFORs nye foreningsprogram som betyder at hvis I tilmelder jer på TREFORs hjemmeside så kan I støtte vores Forsamlingshus med 2 øre for hver KWh I bruger derhjemme. Så det må i gerne gøre, vi har allerede en lille flok med i programmet.
 • Og ellers har vi vedligeholdt som vi plejer...

Vi har et godt samarbejde med vores byråd og den kommunale forvaltning. Og vi har endda fået vores nye borgmester som medlem af huset. Også sidste år havde vi mulighed for at søge kommunen om tilskud til vedligehold og vi fik også tilkendt 15000.- kr til hjælp til nye vinduer.

 • De mange fester og arrangementer, der finder sted i huset er stadig det væsentligste grundlag for driften. Vi kan med glæde konstatere, at der fortsat er et stort antal udlejninger trods afmatning på fest-siden.
  Når det går så godt med udlejning af huset, kommer vi ikke udenom vores dygtige vært, nemlig Kjeld og hans personale som trofast sørger for at gøre det hyggeligt og rart for de mennesker, der kommer på besøg her - enten som arrangør af en fest eller som gæster. Kjelds ry rundt omkring betyder meget for vores forsamlingshus.
  Det vil vi i bestyrelsen gerne sige en stor og velment tak for. Det er et stort arbejde og et kæmpe engagement, som I udfører.

Vi vil også gerne takke for, at vi fortsat har en skare frivillige hjælpere, der trofast stiller op, når vi har behov for hjælp til forskellige gøremål. Og vi nyder den hjælpermiddag med Jer som I får til gengæld for Jeres arbejde med huset.
Vi vil stadig ”misbruge” jer fremover.

Jeg vil også gerne opfordre jer til at lokke vennerne, naboerne eller hvem det nu kunne være til at melde sig ind i vores Forsamlingshus. Vi kunne godt bruge nogle flere medlemmer og efter et års medlemskab så kan huset lejes med 25 % rabat.

Til slut vil jeg gerne sige medlemmerne af bestyrelsen tak for godt samarbejde og det engagement, der bliver lagt i arbejdet
Og med disse ord vil jeg slutte beretningen.