Måske regner det, måske er der krise eller cyklen er punkteret. Men heldigvis er husene stadig hule, og der bliver hurtigt ekstra lunt og hyggeligt når vi laver en kop te eller kaffe og tænder stearinlys. Allerhelst dem der både giver lys og skygge, mens man fascineret ser til og falder til ro ovenpå en travl dag. Måske bliver det også til nogle lyse øjeblikke foran de papirtynde ovale Shadowlight også kaldet Skyggelys.
Et varmt lys skinner gennem det tyndeste porcelæn og gennem hullerne, der får en til at tænke på barndommens troldeskov. Tager man bare lidt forkert på de ubrændte skyggelys, kvases straks de mellem fingrene fortæller skaber og keramiker Gurli Hjorth i Galleri Eskely der er opkaldt efter gården i Gl. Pjedsted. Galleriet har også græske lyshuse, grisestager, grenstager og julepynt, lavet i hånden med omhu.
Galleri Eskely har åbent 10-16 alle 4 advents weekender og i værkstedet står der kaffe og te ved brændeovnen. Udenfor i gården findes der fældede juletræer eller man kan selv gå i skoven med sav, økse og hele familien.

Julehilsner fra Gurli Hjorth