Referat fra bestyrelsesmøde d. 3.januar 2008

Dagsorden:

1 Godkendelse af referat
2 Orientering
3 Økonomi (regnskab – budget – takster )
4 Forbrugersag
5 Generalforsamling
6 Valg
7 Ny forretningsfører
8 Evt.


1. Referat fra bestyrelsesmøde d. 2. juli 2007 blev godkendt

2. Orientering

2a. Vandforbruget: Efter en sidste reparation af en større lækage i Elbosvinget har vores vandforbrug ligget normalt, dog med en mindre stigning i december.
Et vandrigt område i Landsmose viste sig ved en opgravning at være et stoppet dræn. Ved en foreløbig opgørelse ligger vort vandspil i 2007 på ca. 7.000 m³ på grund af lækager.

2b. Hydrofor: Vi havde givet et grundig varsel om en 3 timers lukning af vandværket på grund af indvendig rensning, kontrol og afprøvning. Vores Hydrofor er nu godkendt for en ny periode (2 år).

2c. Vandanalyser: Der er foretaget udvidet råvandsanalyse af boring no.3, udvidet kontrol ved hane i vandværket, samt udvidet kontrol hos en forbruger. Alle tre analyser gav et fint resultat ingen pesticider og ingen nitrat. Prøven i vandværket viste et lidt for stort indhold af jern og turbiditet hvilket har medført en ekstra rensning af filteret. Det bemærkes at nævnte overskridelse ikke fandtes ved måling hos forbrugeren.

2d. Kontroleftersyn: Gav følgende bemærkninger:
1 Der skal foretages årlig grundvandspejling.
2 Der skal fastlægges en plan for råvandsanalyser og boringskontrol.
3 Bedre sikring af borebrønde
4 Beskyttelse af luftventiler.

2e Målerudskiftning: Der mangler udskiftning af 12 målere. Der er gennemført et stort ekstra arbejde, som har belastet administrationen meget.

2f. Refusion: I henhold til Told og Skats bekendtgørelse no.99/01-356-19. maj 2001 vil vi, når vi har den endelige opgørelse, ansøge om refusion for betalt statsafgift for vandspild.

2g. Kontaktudvalget: Afholdt møde d. 6. november 2007. Fredericia Kommune omtalte indsatsplaner og oprettelse af et dialogforum, hvori hvert vandværk inden for kommunen ville få en plads. Der er senere modtaget invitation til et endnu ikke fastlagt møde. Man vedtog at formanden plus evt. en mere fra bestyrelsen skulle deltage. På mødet blev der gennemgået en række nye tekniske foranstaltninger til sikring af vandforsyning mod forurening og hærværk. Man forventede uændret gebyrbetaling til kommunen (tidligere amtet). Årsforbrugsaflæsning indsendes senest 31 januar
Takstblad indsendes september/oktober udfra sidste års budget. Der blev anmodet fra vandværkerne at taksten for måleroplysninger fulgte de af Vandværksforeningens oplyste takster.

3: Regnskab og Budget Det foreløbige regnskab og budget blev gennemgået, men på grund af en række uafklarede områder valgte man at vente til næste bestyrelsesmøde med den endelige godkendelse. Man besluttede at fastholde de nuværende takster i 2008.

4: Forbrugersag: Formanden omtalte det store arbejde en enkelt forbruger havde givet administrationen med rykkere, udskiftning af målere, dobbelt målekontrol m.m. Man besluttede at hvis vores tilgodehavende ikke var betalt 10.januar gik sagen til inkasso.

5: Generalforsamling blev fastlagt til tirsdag d.25 marts 2008 kl.19.00 i Bredstrup-Pjedsted Hallen. Bliver annonceret i Fokus og på Nettet.

6: Ny Forretningsfører. Christen K. Hansen påtog sig opgaven at afløse Jørgen Dorscheus som forretningsfører fra 1.april 2008. Der skal nærmere aftales praktiske ting og betingelser til godkendelse på kommende bestyrelsesmøde.

7: Valg: Bestyrelsen: Laurits Vind (villig til genvalg)
Axel Ladegaard Jensen(modtager ikke valg)
Bestyrelsen foreslår Christen K. Hansen
Suppleant: Christen K. Hansen
Revisor: Karen Boysen
Revisor suppl. Orla Rudolf

8: Eventuel Næste bestyrelsesmøde er fastlagt til onsdag d. 12.marts 2008 kl. 19.00

Dagsorden udsendes.

Axel Ladegaard Jensen