alt

Fredericia Kommune har via deres Kollektiv Trafikplan foreslået, at vi i Bredstrup-Pjedsted fra sommeren 2011 vil få en bybus. Bybussen skal køre en rute der svarer til køreplanen for rute 216, som den så ud inden teletaxa ordningen kom til. Altså busdrift også i aftentimerne og i weekenden!
Planen er godkendt i Teknisk udvalg og mangler nu godkendelse i byrådet.

 

 


Det er jo rigtig dejligt at vi slipper for teletaxa hvis forslaget godkendes, men vi kommer til at ”betale” for denne aften og weekend kørsel. Passagerer, der i dag benytter rute 216 til Vejle, bliver tabere i dette spil, idet den planlagte bybus der kører til Pjedsted, på hver anden tur vil fortsætte til Herslev, hvor den vender og kører tilbage. Skoleelever og pendlere der i dag dagligt tager turen med rute 216 til Vejle, må fremover tage turen omkring Fredericia for at komme til Vejle.

Hvis vi fremover skal betjenes af en bybus, har det desuden den konsekvens, at passagerer på f.eks. Bredstrupvej må bevæge sig til Bredstrup eller Ullerup for at komme med bussen. Det skyldes, at en bybus ikke må stoppe udenfor stoppestederne, hvad en rutebil som 216 gerne må.
Hvis forslaget godkendes på byrådsmødet, vil vi i Beboerforeningen selvfølgelig gøre vores til, at der bliver oprettet et antal ekstra stoppesteder på Bredstrupvej og i Gl. Pjedsted.

Desuden vil vi undersøge, hvordan afgangstiderne om morgenen passer sammen med togafgange fra Fredericia mod Vejle, og foreslå justeringer til morgenafgangene, hvis der viser sig behov for det.

Beboerforeningen