Lørdag 20. september kl. 10-15 inviterer persillegartnerne til høstfest.



Mange glemte køkkenurter er nu ved at være tilbage i haverne og et sted hvor dyrkningen er sat i ramme er Fredericia, hvor urtehaven i Persillegartneriet netop i september bugner med smukke og særegne grønsager og urter. Hvad er forskellen på en persillerod og en pastinak og hvordan kan de bruges?

Persillegartneriet
Svaret på det, har Anemette Olesen, kogekunstner, forfatter og foredragsholder med speciel interesse i de nordiske urter. Hun vil denne dag vise os rundt i Persillegartneriet og fortælle om de forskellige grøntsager og give tip til hvordan de kan bruges i madlavningen.
I Persillegartneriet dyrkes grøntsager og frugt efter økologiske principper, helt uden sprøjtemidler eller andre kemiske midler – lige som i gamle dage. Der dyrkes på et ca. ½ hektar stort areal, og gartnerne har selv bygget drivhus og arbejdsskur i genbrugsmaterialer. 

Mad-workshop
Efter rundvisningen går vi i udekøkkenet og tilbereder enkle og lette retter over bål og grill. Der tilberedes 8-10 forskellige retter af havens afgrøder. Der er mulighed for at deltage i Anemette Olesens mad-workshop, hvor vi slutter af med en festlig buffet og alle får opskrifterne med hjem. Du kan tilmelde dig hos annemette.bargum@fredericia.dk senest den 15. september. Det er gratis at deltage, men der er kun plads til et begrænset antal deltagere.

Andre aktiviteter
Persillegartnerne sælger af deres økologiske grøntsager, mens Fredericia Biavlerforening sælger forårs- og sensommerhonning. Har du mange æbler i haven, så tag dem med og pres dem på den gamle æblepresse. Husk emballage til æblemosten. 
Der er salg af kaffe og kage samt smagsprøver på hjemmebryg.

Program:
Kl. 10.00 - 10.45 Rundtur i Persillegartneriet med Anemette Olesen 
Kl. 10.00 - 15.00 Salg af grøntsager fra Persillegartneriet. Salg af honning, kaffe og kage og smagsprøver på hjemmebrygget øl. Pres dine æbler på æblepressen.
Kl. 11.00 - 13.30 Mad-workshop og buffet med Anemette Olesen. Husk tilmelding!
Kl. 13.00 - 13.45 Rundvisning i Persillegartneriet med Anemette Olesen 

Sted: Persillegartneriet, Museumsgården Kringsminde, Kringsmindevej 9, Egeskov v. Fredericia
Arr. : Museerne og Persillegartnerne ved Fredericia Kommune. Støttet af Agenda 21, Fredericia.
Parkering ved Museumsgården Kringsminde.