Hjemmeside for vores lokalsamfund - Bredstrup-Pjedsted

Velkommen til højskoledag i Pjedsted Forsamlingshus
lørdag, den 11. marts 2023 kl. 8.30-15

Program
kl. 8.30 Ankomst og kaffe med friskbagt bolle.

kl. 9.15 Aage Augustinus:
til 10.30 “Kan vi lære noget af historien”

kl. 10.45 Karin Flensborg:
til 12.00 ”De syv dødssynder” kl.12.15 Frokost v. Christian Erikstrup

kl. 13.30 Kristian La Cour: Sangtime

kl. 15.00 Afslutning på Højskoledagen


Kan vi lære noget af historien v/Aage Augustinus
Kan vi overhovedet bruge historien til noget som helst?
Det er der meget, der tyder på, vi ikke kan, for som tegneseriefiguren Jern Henrik ret præcist udtrykker det: ”Vi ved ikke, hvor vi er på vej hen, men vi skyder da det mindste en god fart!”

Skal vi sætte et enkelt ord på den såkaldt moderne verden, vi lever i, så kunne det være ordet ”udvikling”. Ja, begrebet er vel selve omdrejningspunktet i moderne kultur. Det etablerer næsten et helt solsystem af værdier omkring sig. Og det gennemsyrer forståelsen af og måden at orientere sig i den moderne kultur: Udvikling er sundt og godt. Stagnation er af det onde. Udvikling er blevet et indiskutabelt grundvilkår!


De syv dødssynder v/Karin Flensborg
I middelalderen fandt man frem til, at i mængden af menneskelige svagheder var der syv, der skilte sig ud som de værste:
Hovmod, vrede, gerrighed, misundelse, dovenskab, fråseri og utugt.
I en perlerække af fortællinger fra vikingetid til Karen Blixen sætter Karin Flensborg disse dødssynder i en nutidsoptik. Her svinges pisken over dagens dansker til både gys, grin og eftertanke. Er synderne syndige nu om dage?


Fællessang
med højskolelærer og komponist Kristian la Cour
På programmet er sange fra Højskolesangbogen samt et udvalg af Kristian la Cours melodier til tekster af bl.a. Tove Ditlevsen, Iben Krogsdal, Michael Nielsen og Niels Brunse m.fl.

Kristian la Cour er højskolelærer og kursusleder på en række af Askov Højskoles ugekurser, visesanger og komponist til sange og salmer i Højskolesangbogen, DGI-Sangbogen, "Det skyder og springer" (Iben Krogsdal), "Vor Gud, du mærker vores sorg" (Iben Krogsdal), 100 Salmer og Kirkesangbogen m.fl. Sideløbende hermed har Kristian en omfattende virksomhed i hele landet som visesanger kombineret med fællessang fra Højskolesangbogen.


Christian Erikstrup er Koldingkokken i Pjedsted Forsamlingshus, og sørger for det kulinariske på Højskoledagen. Christian Erikstrup er uddannet kok. Har du smagt noget af Christians mad eller hjemmebag, så ved du, at du kan glæde dig til maden på Højskoledagen.

Pjedsted Forsamlingshus Stationsvej 3, Pjedsted, Fredericia

Pris 400 kr. incl. foredrag, mad og kaffe. Drikkevarer købes ved baren.
Tilmelding senest 3. marts til Arne Jensen på:
post@ullapaaske.dk. Betal ved indgang
Eller med Mobilpay på tlf. 2259 3643.

Arrangør: Pjedsted-Bredstrup Foredragsforening