Fra lørdag 29. november kører der tog hos keramiker Gurli Hjorth, der har Galleri Eskely i Gl. Pjedsted. Galleriet er opkaldt efter gården og befinder sig nu der hvor laden før var.



Her er højt til loftet og plads til sjov, som når Gurli Hjorth får gemalen Ole til at lave en togbane på en gammel hvidkalket dør under et grønt og frisk duftende juletræ, der er pyntet med papirstynde istapper i porcelæn. Her er mange andre specielle og fristende ting, med det særlige præg det giver når ting er lavet med nænsomme hænder. Som disse Shadowlight der kan lyse op i vintermørket.

Normann granerne er høje, kan de overhovedet fældes? Det er forvoksede juletræer der hørte med til gården, da vi købte den, fortæller Ole Sørensen der har Eskely Gran. Nogle ønsker ikke så store træer, mens andre griber chancen for at fælde et stort træ sammen. Det gælder både familier, vennegrupper og skoleklasser. Desuden får flere museer, kirker og skoler et juletræ – helt til loftet.

Skulle det være lidt mudret eller falde sne, når familien går i skoven, så står der en række gummistøvler i forskellige størrelser inde i galleriet, lige til at låne. I værkstedet varmes fingrene ved brændeovnen efter turen i skoven og der kan købes boller og kage, mens kaffe, te og kakao er gratis ­ og dejlig varmt.

Galleri Eskely har åbent hver lørdag - søndag kl. 10-16 indtil jul. Første gang 29. november.  Det samme har Eskely Gran. 

Www.galleri­-eskely.dk