Hjemmeside for vores lokalsamfund - Bredstrup-Pjedsted
20210422 dannebrog

Endelig kan vi også vejre morgenluft i folkekirken. De gældende restriktioner er lempet, så vi nu:
  • Igen må være op til 50 personer til gudstjeneste (så længe vi stadig kan sikre to meters afstand mellem smittekæder)
  • Igen må have højmesser og kirkelige handlinger i fuld længde (men præsten skal nok stadig begrænse sig, så vi er færdige på én time)
  • Igen må synge med på salmer og korsvar!
Vi skal stadig huske:
  • At spritte hænder af
  • At bære mundbind indtil vi sidder ned
  • At vise hensyn og holde god afstand til hinanden
Mens vi lige igen vender os til, at vores næste ikke er farlig, og at sang faktisk er sundt for både krop og sjæl, vil vi gøre, hvad vi kan for at sikre, at alle føler sig trygge i højmessen.
Kirkekaffe vil også først blive genindført efter d. 6. maj, når forsamlingsforbuddet hæves til 25 indendørs.

Da vi nu igen har god plads i kirken, vil vi ikke længere optage Åndline gudstjenester, men på et tidspunkt vil menighedsrådet overvejer erfaringerne med de digitale tiltag. Hvis I har kommentarer til det, skal I endelig kontakte menighedsrådet.
Vi sender også en tanke til alle jer, der har haft dåb, vielser, bisættelser og begravelser med ubarmhjertige restriktioner, samt til jer, der har oplevet at blive afvist ved en gudstjeneste, fordi kirken var fuld. Det har hver gang været med blødende hjerte, men det er jer, der har betalt prisen. Vi beder til, at det aldrig kommer til at ske igen.

Men lad os slutte med glæden, for den danske gudstjeneste er en sanggudstjeneste, så det er virkelig glædeligt, at vi nu må synge igen.
Hvis du har en salme, som du særligt har savnet at synge, fx Se, nu stiger solen; Hil dig, Frelser og Forsoner; eller Op, al den ting, som Gud har gjort, så skriv til præsten på micmu@km.dk, og så vil han sørge for at få den anvendt i en gudstjeneste i nærmeste fremtid. Påskesalmer går stadig an, men hvis man ønsker julesalmer, skal man væbne sig med tålmodighed. Syng tappert!

Bedste hilsener
Michael H. Munch
Sognepræst, Bredstrup og Pjedsted
Sundhedshuspræst, Fredericia sundhedshus