Bredstrup-Pjedsted - Et døgn i kulturens tegn !
www.Bredstrup-Pjedsted.dk
Hjemmeside for lokalsamfundet

Et døgn i kulturens tegn !

Store oplevelser i Pjedsted
Fredag-lørdag (10.-11./3.) bød på store oplevelser i forsamlingshuset. Her levede huset virkelig op til sit navn hvad indhold angår.

Som medvirkende i dilettant og revy siden 1983 uden ophold, var det for mig en helt ny situation at sidde nede i salen som en del af publikum. Forud, må jeg indrømme, at det var en underlig følelse ikke mere at være med i dette helt specielle sammenhold og kammeratskab, som opstår på sådan et hold. Men alt har sin tid og skal slutte på et tidspunkt. Nu fik jeg muligheden for at mærke den gode stemning i salen på en anden måde end den man mærker på scenen, som også er helt  fantastisk. Det var virkelig en stor glæde og fornøjelse at se revyfolkene, hvoraf nogle er "helt nye", folde sig ud. Særdeles flotte og dejlige sangstemmer, herligt skuespil, gode tekster og ikke mindst god musik. Alt sammmen gik op i en højere enhed. Stor ros til helle holdet, fra en der glæder sig over at en af vore store lokale begivenheder lever i bedste velgående.

Lørdag morgen bød også på kultur i forsamlingshuset., omend af en anden slags. Her var det foredragsforeningen der havde inviteret til "Højskole for en dag". Det blev en dag vi ikke lige glemmer. Programmet var alsidigt, med gode foredrag, musik og sangunderholdning med anekdoter om forfattere fortalt af Arne Mariager, iblandet fællessang. Foredrag er naturligvis et vidt begreb. Men i dette tilfælde er der grund til at fremhæve et af dem,
nemlig det første i programmet af Flemming Rishøj. Foredraget kaldte han : "Det er svært at være menneske, jeg har selv prøvet det". Det var et fordrag der virkelig gav stof til eftertanke. Sagt på en anden måde, det satte sig i hukomelsen. Bl.a. fordi Flemming Rishøj har som præst, og ikke mindst som privatmenneske oplevet meget barske ting. Trods dette var budskabet i foredraget, at livet er fantastisk. Man skal skønne på det og leve i nuet.
Vi glæder os til det næste døgn i kultrens tegn
Conny og Jørgen Jakobsen