Bredstrup-Pjedsted - Frisk morgenbrød i Bredstrup Pjedsted / penge til Aktivitetspladsen
www.Bredstrup-Pjedsted.dk
Hjemmeside for lokalsamfundet

Frisk morgenbrød i Bredstrup Pjedsted / penge til Aktivitetspladsen

  • Kunne du tænke dig at hente frisk morgenbrød hver søndag morgen i Bredstrup Pjedsted? 
  • Kunne du tænke dig, at der kommer penge i Aktivitetspladsens pengekasse?
  • Kunne du tænke dig, at de to ting kunne opnås ved samme indsats?


Da jeg i formiddags gik tur med Chuck, naboens hund, drømte jeg, at det var muligt. 

Jeg forestillede mig, at der i tilknytning til vores Bredstrup Pjedsted Facebook profil oprettes en lukket gruppe, som kunne hedde Morgenbrød i Bredstrup Pjedsted.  Alle herude kunne blive medlem af gruppen.

Når man åbner facebooksiden, kan man se en prisliste over de rundstykker, brød og kager, som man kan købe.  Man beslutter sig og afgiver sin bestilling. Der er tilknyttet en separat bankkonto til gruppen, og når man har afgivet sin ordre, indbetaler man beløbet. 

Bestillingen og betalingen skal være afgivet f.eks senest kl. 22 lørdag aften,  hvor den samlede ordre videregives af en af de frivillige fra gruppen til bageren, der i ro og mag kan pakke bestillingerne tidligt om morgenen, inden butikken lukker op.

En anden frivillig kører ind og henter alt brødet.  I min drøm så jeg for mig, at afhentningsstedet kan være i hallen samme sted,  hvor vi fremover kan hente og aflevere bøger fra biblioteket, og brødet kan afhentes mellem kl. 8 -9.

Hvis der er en håndfuld, måske 2 håndfulde frivillige, der vil stå for ordningen, tror jeg det vil være en overkommelig opgave.

Jeg drømte, at man betaler f.eks 20 kr, hvor at kunne hente brødet i hallen fremfor ved bageren i Børkop eller i Fredericia.  Da ordningen administreres af frivillige, er der ingen udgifter ud over benzinudgift til den bil, der afhenter.

Jeg fik regnet lidt i hovedet i min drøm.  Hvis der afgives i gennemsnit 50 bestillinger hver søndag, vil det give 1000 kr. pr uge eller 52.000 kr. pr år.  Hvis 2000 kr. går til benzin, er der 50.000 kr. til Aktivitetspladsen om året.

Smart, ikk?  - og med alt det bagerbrød, har vi alle brug for at komme op på aktivitetspladsen og brænde kalorier J

I min drøm kunne jeg ikke lige gennemskue alt det tekniske, men jeg er sikker på, at Thomas og Michael hurtig kunne få det op at stå på nettet/facebook, og det skulle undre mig meget, om vi ikke herude har en eller flere beboere, der nemt kunne knytte et lille bogføringsprogram til kontoen, så ind og udbetalinger fra kontoen automatisk registreres, på samme måde, som når vi handler på nettet i netbutikker.

Inspirationen kommer givetvis fra sommerferien på campingpladsen, hvor man aftenen forinden kan afgive bestilling og betale for næste dags brød. Det er i princippet det samme her. Blot bestiller og betaler man over nettet.  

Betalinger registreres kun på kontoen i hverdagene, men det behøver ikke være noget problem. Når man er medlem af gruppen, indbetaler man fra starten et beløb f.eks 100 kr. som man altid vil have stående på kontoen. Når man så lørdag aften har afgivet sin bestilling, ja så betaler man, og så er der ugen efter igen registreret 100 kr. 

Det virker ret simpelt – vel at mærke, hvis man kan finde ud af det, altså at få systemet til at virke. Det kan jeg ikke, men jeg tror, at der er nogen der kan.

En anden inspirationskilde er helt sikkert artiklen i Dagbladet om Brugsen i Egeskov, der indtil årsskiftet fik leveret brød fra Lagkagehuset.  Der blev dog spist for lidt kage i Egeskov til, at Lagkagehuset ville fortsætte. Brugsuddeleren er en smart mand, så han tænkte, at han da bare selv kunne køre ind og hente brødet, og han ved udmærket besked med, hvordan man håndterer madvarer, men nej, kravet er, at han skal have en specialbil godkendt til formålet, så det hænger ikke sammen.

Måske kunne der etableres et i samarbejde med Brugsen i Egeskov, så den samlede mængde kunne blive stor nok til, at bageren vil køre ud med brødet.  Og hvem ved, måske Herslev også vil være med.

Den største udfordring vil måske være at blive enige om hvilken bager, der skal levere brødet,  men det må klares ved simpel afstemning, og så må man leve med, at man ikke kan få brød fra yndlingsbageren hvert år. Det er demokratiets pris. J

God søndag
Marianne Bitsch

{KomentoEnable}