Bredstrup-Pjedsted - Politiskole til Bredstrup-Pjedsted
www.Bredstrup-Pjedsted.dk
Hjemmeside for lokalsamfundet

Politiskole til Bredstrup-Pjedsted

Den bedste placering for politiskolen ville være i Bredstrup-Pjedsted.

Men nej, det er nok for sent, for selv om vi har pladsen og også kan stille med en tom bygning på Bygaden, får vi nok ikke regeringen til at flytte placeringen endnu en gang.

Politiskolen ligger i Vinding. Det ligger fast,  men det er jo næsten  i Bredstrup- Pjedsted. Der er ikke mange kilometer imellem, så mon ikke vi vil få glæde af de mange unge mennesker, der skal studere til politibetjent.

Vi har i hvert fald meget at tilbyde dem. Det gælder ikke mindst vores skytteforening, som er på verdensplan både hvad angår talent og faciliteter.

Vi har mange foreninger, hvor de kan træne deres egen fysiske kompetencer, og som træner/leder kan de træne deres kompetence i at have med mennesker at gøre ved.  Jeg tror, at der hos de nye studerende ligger store ressourcer, og jeg tror på, at det ikke vil være umuligt at få nogle af dem til at vende blikket mod os, når de skal vælge bolig og fritid.

Hvis lovændringen af planloven går igennem, og det bliver muligt indrette studieboliger i containere på midlertidige adresser, vil det være oplagt at opstille en lille ”studieby” på Sivvænget med 6-8 boliger. Det skal selvfølgelig ikke være containere, som dem man ser på havnen, men Fredericia Skurvogne, eller Mobilhomes, som de hedder nu, har allerede tidligere vist, hvorledes det er muligt at bygge gode flytbare boliger.

På Sivvænget vil de bo tæt på hallen, sportspladsen og skydebanerne, og de vil have 11,5 km til skolen. En passende cykeltur for en betjent.

Vi kan selvfølgelig ikke forvente, at de selv kommer og banker på, men hvis vi er oppe på mærkerne og får os vist frem, tror jeg, at nogle af dem finde os interessante. Politistuderende er ofte lidt ældre end andre nystartede studerende, og mange af dem er formentlig mere optaget af at gøre en forskel end af at feste og dyrke de tilbud, der findes i de store byer.

Nå, det var bare en tanke, som jeg fik lyst til at dele med jer her søndag aften.

/Marianne Bitsch